Overige aanbieding

Opmerkingen:

Afvullen en vacumeren airco systemen

Zeker in de wintermaanden is het belangrijk dat het airco-systeem van je auto goed werkt. De airco voert namelijk het overtollige vocht af waardoor ramen sneller schoon zijn. met een goed werkend airco syseem heb je minder last van beslagen ramen. 

Nu ook voor R1234YF Airco systemen

Sinds januari 2017 worden nieuwe auto’s geleverd met R1234yf aircogas installaties. Auto’s met een bouwjaar voor januari 2017 mogen, mits zij hier voor geschikt zijn, nog wel nagevuld worden met R134a aircogas. Overigens kunnen de gassen niet uitgewisseld worden, wij vullen dus uiteraard zo lang dit toegestaan is ook nog systemen met R134A.

Weet jij het verschil tussen deze aircogassen en wat betekent dit voor de aircoservice van je auto?

Om te beginnen is R1234yfis veel milieuvriendelijker dan R134a. R134a is een koudemiddel dat valt onder de broeikasgassen. Deze minder goede (F) gassen worden op last van de EU uitgefaseerd.

Het nieuwe aircogas R1234yf is als 335 keer minder schadelijk dan de oude gebruikte gassen. Het nadeel van het nieuwe aircogas R1234yf is de prijs. Wij hebben als autobedrijf flink geïnvesteerd in nieuwe aircoservice apparatuur. De monteurs van Hilger Autobedrijf zijn gecertificeerd om te mogen werken met zowel R1234yf als R134a.

Onze monteurs zijn in het bezit van het zogeheten F-gassen diploma.

Laat ook het interieurfilter regelmatig vervangen, dit is namelijk een verzamelplaats van allerlei nare bacterien die luchtwegen kunnen aantasten.  

I.v.m. verzwaring milieu-eisen wordt de levering van de grondstoffen steeds duurder. De prijs van het afvullen van een airco is afhankelijk van merk, model en type auto.

Wanneer je een prijsopgaaf wilt voor airco-onderhoud kun je het beste even bellen om de exacte prijs te vragen.

Bel met 078 - 614 5411 voor een prijsopgave